Футболните ни национали до 17 години ще изиграят две престижни контроли срещу връстниците си от Испания. Срещите ще се проведат на стадион "Христо Ботев" в Благоевград на 21 и 22 февруари с начален час съответно 15:00 и 14:00 часа.

БЛИЦ разбра, че селекционерът Александър Димитров е повикал един от считаните за най-големи таланти в момента в България. Става въпрос за Радослав Цонев от "Левски", който е на 16 години и въпреки, че е по-малък от останалите в тима, е основна част от схемата на треньора. Братът му-близнак Борислав също често попада в националния отбор до 17 г., но този път е останал без повиквателна. За двамата таланти от Благоевград все по-често ще се говори, тъй като Николай Костов смята да ги налага в мъжкия отбор на "Левски" през пролетта. В контролата с Агия Напа (9:0) в понеделник Радослав вкара гол и изработи дузпа за едно полувреме игра. Борислав също успя да се разпише във вратата на втородивизионния кипърски тим.

Както е известно, националите ни до 17 години ще играят допълнителна квалификация през март в Германия и имат шанс да се класират на Европейското. Момчетата на Александър Димитров са в група заедно с домакините, Португалия и Турция. За финалите ще се класира само победителят в групата.

До първия мач от груповата фаза с Португалия на 20 март, "трикольорите" ще изиграят общо 7 контроли. По две проверки ще имат още с Малта и Румъния, както и веднъж ще премерят сили с Албания.

2_8.jpg
Близнаците Борислав и Радослав Цоневи /снимка e-79