Удостоеният от кралица Елизабет II с Ордена на британската империя за особени заслуги към английския футбол и една от най-големите звезди на италианската Серия "А" Джанфранко Дзола идва в България, за да се включи в историческото футболно събитие по случай юбилея на Стоичков. Магьосникът от Челси ще излезе на 20 май на терена на стадион "Васил Левски" заедно с куп други знаменитости за грандиозното шоу, озаглавено подобаващо "50 години номер 8".

"Много ще се радвам да видя всички тези футболни корифеи и мои добри приятели отново на зеления терен. А когато поводът е да почетем един от най-великите играчи, за мен ще е огромна радост да съм част от този футболен спектакъл", споделя съотборникът на Камата от италианския клуб Парма.

02_gianfrnaco_zola.jpg

Джанфранко Дзола е един от най-запомнящите легионери във Висшата лига. За седем сезона в английската Премиершип той успява да плени сърцата на всички фенове на Челси. Два пъти е избиран за играч на сезона, а през 2003 г. и за най-великия играч на клуба за всички времена. С екипа на "сините" от Лондон Дзола има 312 мача и 80 гола. Неговата елегантност, техника и лекота, с която борави с топката, карат хилядите фенове на "Стамфорд Бридж" да скандират и пеят името му.

04_gianfrnaco_zola.jpg

Италианският голмайстор започва футболната си кариера през 1980 г. в юношеския тим на Корази Олиена. Играе последователно в сардинските клубове Нуорезе и Торес, а през 1989 г. дебютира в Серия "А" с Наполи, където гастролира четири сезона. Следват три сезона в Парма и трансфер във в Челси, където е от 1996 до 2003 г.

Изиграл е 35 мача с националния отбор на Италия и е световен вицешампион в САЩ през 1994 г. Бляскавата му кариера на състезател приключва в родната Сардиния с отбора на Каляри. През 2008 г. Джанфранко Дзола става мениджър на Уест Хям, където изкарва 2 сезона, а през 2012 г. поема Уотфорд.

Напомняме, че обявените футболни легенди до момента, които ще участват в „50 години номер 8“, са:
- Диего Армандо Марадона
- Карлос Валдерама
- Джика Хаджи
- Джика Попеску
- Хорхе Кампос
- Хосе Луис Чилаверт
- Даниеле Масаро
- Иван Саморано
- Джанфранко Дзола

Събитието "50 години номер 8" е на 20 май 2016 г. на Национален стадион „Васил Левски“. Начало 20:00 часа. Билети за звездния футболен мач търсете в мрежата на Eventim. Цена на билетите: от 18,88 лв. до 88,88 лв.

948.jpg

949.jpg

610.jpg