Бивш футболист на "Ботев" (Враца) спечели дело срещу клуба за около 10 хиляди лева. То беше разгледано преди дни от граждански състав на Врачанския районен съд. Ощетеният Митко Ценовски е бил сключил договор до 2 февруари. Контрактът обаче е бил прекратен по взаимно съгласие и споразумение.

От събраните доказателства магистратите установиха, че страните са приели за уредени финансовите отношения между тях. Споразумението гласяло, че футболният клуб се е задължил да заплати на играча сумата от 3000 лева в срок до края на март тази година, което обаче не е било направено. След като доказателствата бяха събрани и бе изслушана счетоводната експертиза, съдът присъди "Ботев" (Враца) да преведе 3356 лева на Ценовски за три месечни заплати от декември 2011 до февруари 2012, заедно с лихвата.

Футболистът ще получи и 5000 лева дължимо договорено допълнително трудово възнаграждение. Разноските по делото също са за сметка на клуба, пише "Меридиан Мач". Решението подлежи на обжалване пред Врачанския окръжен съд в двуседмичен срок от датата на връчване на обвинителния акт.

От "Ботев" (Вр) заявиха, че със сигурност ще се възползват от правото си на обжалване. 28-годишният пловдивчанин Митко Ценовски беше привлечен във Враца в началото на миналия сезон от тогавашния треньор Сашо Ангелов. Халфът е шампион с Локомотив (Пд) през 2004 година.