Защитникът Венцислав Маринов спечели съдебно дело срещу бившия си отбор Спартак 1918 (Варна) в Граждански съд за неполучени заплати в размер на 2000 лева от изминалия пролетен полусезон. Клубът пък не се възползва от 30-дневния срок, в който имаше право да обжалва, и делото приключи в полза на футболиста.

За „Народно дело“ Маринов уточни, че няма да се съгласи на разсрочено плащане, ако му предложат. „Сумата е обидно малка, за да правя компромис. Държа да си получа парите накуп, без значение кога. Моята адвокатка е предоставила съдебното решение на частен съдeбен изпълнител, а изпълнителният лист ще бъде изпратен в БФС“, уточни Маринов.

До дни се очаква съдът да се произнесе в полза на още няколко бивши спартаклии и треньора Иван Найденов, които заведоха иск със същите претенции. Въпросните играчи са Генко Славов, Диян Кателиев, Иван Цачев, Георги Филипов, Пламен Иванов, Митко Бекяров и Десислав Дяков.

Ако Спартак 1918 не се разплати с бившите си кадри до 20 февруари, ще му бъде наложена забрана да картотекира нови попълнения за пролетния дял в „Б“ група.