Нападателят на Нефтохимик Васил Калоянов отнесе жестоко наказание заради изпуснатите нерви в градското дерби с Черноморец, което "шейховете" спечелиха с 1:0 в Сливен. Таранът, който бе резерва в срещата, бе изгонен от скамейката заради опита си за саморазправа с Лъчезар Балтанов. Веднага след като получи червен картон играчът на Нафтата обезумя и бе готов да обезглави главния рефер Георги Кабаков, нахвърляйки му се вътре на терена.

Калоянов видимо бе излязъл извън кожата си и тръгна последователно да се саморазправя със страничния съдия, а по-късно и с журналисти. Иначе смиреният и изключително скромен футболист, бе като обезумял на стадион "Хаджи Димитър", пишат колегите от "Флагман", разпространявайки кадри от екшъна - ТУК!

Поведението му ще му струват прескъпо. За червения картон той е наказан с 2 мача, а опитът да се саморазправя с длъжностните лица му докарва допълнително наказание от 5 срещи. Наред с това Калоянов е глобен от БФС и с 3000 лева за саморазправата и 800 лева за червения картон. Не е ясно дали финансовите санкции ще се поемат от клуба или Калоянов сам ще трябва да си ги плаща.

На днешното си заседание Дисциплинарната комисия наложи още наказания след бургаското дерби. Нефтохимик е глобен с 2000 лева заради "нерегламентирано използване на пиротехнически изделия".

Решения на Дисципа:

* За нерегламентирано използване на пиротехнически изделия, на основание чл.37, ал.1, т.22, ДК налага на Нефтохимик имуществена санкция в размер на 2000 лева.

* За опит за удар на длъжностно лице, на основание чл.23, ал.2, буква „Д”, ДК наказва Васил Димитров Калоянов от Нефтохимик с лишаване от състезателни права за 5 срещи и глоба в размер на 3000 лева.

* За самоволно навлизане на терена, на основание чл.34 ал.1, т.5 във връзка с чл.16, ал.3 от ДП на БФС, ДК наказва Ганчо Евтимов (треньор на Нефтохимик) с глоба в размер на 250 лева.

* За самоволно навлизане на терена, на основание чл.34 ал.1, т.5 във връзка с чл.16, ал.3 от ДП на БФС, ДК наказва Георги Чиликов (треньор на Черноморец) с глоба в размер на 250 лева.

* За нерегламентирано използване на пиротехнически изделия, на основание чл.37, ал.1, т.22, ДК налага на Локомотив (София) имуществена санкция в размер на 2000 лева.

Другите наказани футболисти след 16-ия кръг в "А" група:


Бобан ГРЪНЧАРОВ ("Ботев" Пд) - 1 мач и 300 лева
Илия МИЛАНОВ (Литекс) - 1 мач и 200 лева
Симеон СЛАВЧЕВ (Литекс) - 1 мач и 1500 лева
Николай БОДУРОВ (Литекс) - 1 мач и 250 лева
Димо АТАНАСОВ (Славия) - 1 мач и 250 лева
Веселин ПЕНЕВ (Берое) - 1 мач и 250 лева
Нуно ПИНТО ("Левски") - 1 мач и 250 лева


По Т. 3. от дневния ред:

За допуснати грешки при описването на червените картони от срещите:

Нефтохимик – Черноморец

и

”Ботев” (Враца) - Хасково,

което затруднява ДК за вземане на правилно решение, спрямо дисциплинарното нарушение, на основание чл.21, ал.4 от Наредбата за първенствата и турнирите по футбол в системата на БФСи чл.32, ал.1, буква „Б” от ДП на БФС, ДК сезира СК за вземане на решение относно изпълнение на задълженията на длъжностните лица.

"А" ГРУПА - ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ И ЛИСТА НА ГОЛМАЙСТОРИТЕ