Футболист намери доблест и призна за уговорени мачове. Играч на Ботев (Криводол) изпрати писмо до медиите, с което обяснява, че срещата на тима му с Етър е била уредена. Мачът бе в събота, а тимът от Велико Търново спечели като гост с 2:1.

Ето текстът на писмото без редакция:

"Аз съм футболист на ФК Ботев Криводол и се свързвам с вас, рискувайки кариерата и дори здравето си, за да съобщя за поредното порно и поредната стъпка надолу, която направи футбола в България.

В момента по телевизията се говори много за уреждането на мачове и подобни скандали, но докато всички говорят тези неща продължават да се случват с пълна сила! На срещата от първенството на Б група между Ботев и отбора на Етър Велико Търново, играна тази Събота и свършила 2:1 за Етър пред очите ни се случи точно това уреждане и дребни игрички, срещу които толкова уж се борят ръководителите на футбола ни! Хората, които следят Б група знаят, че в Ботев нещата не са добре финансово и ние като футболисти изпитваме сериозни трудности не само да си вършим работата, но и да връзваме двата края.

От отбора на Етър решиха да използват това и в деня преди мача техен представител предложи значителни суми на някои от по-опитните футболисти в нашия отбор, които за съжаление след мача разбрахме са били приети. Хора от нашия щаб също са били наясно и въпреки, че по-младите момчета в отбора дадохме всичко от себе си на терена, просто нямаше как да спечелим мача 7 срещу 11! Когато разбрахме за случката си поговорихме и направо ни беше обяснено, че Етър влиза в А група на всяка цена и ако не сме взели парите пак щяхме да загубим, защото дори съдиите са били инструктирани как трябва да завърши мачът!

Аз лично вярвам че трябва да има честна игра и в момента ме е срам да гледам въпросните хора от отбора в очите, но няма да мълча защото ако наистина хората, които говорят че уговарянията ще бъдат разкрити си свършат работата и аз ще бъда въвлечен в помията. Надявам се да се даде гласност за това, което става в по-долните дивизии и да спре съсипването на играта, защото скоро момчета като мен няма да искат да се занимават с футбол изобщо!

Тъй като не съм мишка много ми се иска да се подпиша с името си, но не мога да поема този риск, защото знам на какво са способни някои хора ако ги настъпиш по мазола.

От един истински футболист"