Офанзивният полузащитник на Черно море Родриго Енрике няма да доиграе сезона при "моряците". Днес той е платил откупната си клауза в Черно море на стойност 100 000 евро и утре лети за новия си клуб в Китай, пише dsport. По непотвърдена информация става въпрос за тима от Лига 1 Мейджоу Хака.

От въпросния клуб предлагат сериозна заплата на кариоката, което му е позволило сам да си заплати откупната клауза. Припомняме, че миналата седмица Родриго мина медицински прегледи в неутрална трета страна, тъй като,  ако това бе станало в Китай, щеше да му се наложи да остане там 14 дни, преди да напусне държавата при евентуален проблем.

Любопитен е фактът, че в тима на Мейджоу Хака, който се намира на второ място в Лига 1, преди време игра Валери Божинов. При евентуално промоция на тима в елита, Родриго ще получи сериозен бонус.

Родриго Енрике  остава сериозна следа в Черно море със своите 78 мача, в които вкара 13 гола и направи 21 асистенции. Илиан Илиев го взе от Униао Мадейра. Той е поредният футболист на Черно море, след чийто трансфер отново влизат пари в клубната каса.