Футболистите на Левски Юсеф Рабех и Рашид Тиберканин се замесиха в скандал. Мароканците са участвали снощи в сбиване с таксиметрови шофьори в центъра на София, съобщиха за БЛИЦ очевидци. Това е станало на кръстовището на булевардите "Витоша" и "Пенчо Славейков".

Двамата претърпели произшествие с "Опел"-а си, засичайки пътя на жълтото возило на една от големите столични компании. До по-сериозни поражения не се стигнало, като по колите имало само драскотини.

Веднаха обаче Рабех и таксиметровият шофьор изскочили от возилата и започнали караницата, след което свадата прераснала до размяна на удари. В тъмното двамата ритат “бакшиша”, който е паднал на земята и пищи. Минути след това на мястото на събитието вече се били насъбрали над 20 таксиметрови коли, както и три патрулки. Побойниците не обръщат внимание на виковете на ченгетата да спрат саморазправата. Един от полицаите вади пистолет и го насочва към тях, за да ги сплаши.

В крайна сметка униформените успяват да озаптят биячите. Голямата изненада – свидетел на въргала с участието на Рабех и Тиберканин е не кой да е, а спортният директор на Левски Даниел Боримиров, който случайно минавал по “Витошка”. Докато трае саморазправата той стои в лъскавото си “Ауди”.

Разтрепераният таксиметров шофьор, който е пребит в мелето, веднага дава показания пред полицията. По-късно е откаран в “Пирогов”.

“Сигурно имам комоцио. Нищо не си спомням, как са ме били. Не се интересувам от футбол, не ги познавам тия момчета”, сподели налаганият шофьор на таксито, който е с множество травми, но не е решил дали ще пише жалба.

Рабех и Тиберканин не пожелаха да коментират случилото се. “Не зная български, нито френски. Знаете ли арабски? Не?! Значи няма какво да говорим”, изцепи се Рабех, който нееднократно е давал интервюта на френски език, а сега каза, че не го знае.

По-късно става ясно, че Тиберканин е карал “Опел”-а. Той и Рабех се скриват в джипа на Боримиров, когато виждат, че на мястото вече има фотографи. Единият от шефовете на “Герена” сваля сенника си, за да се скрие. На няколко пъти Рабех показва среден пръст на папараците и накрая им казва “Ай кил ю” (б.р. – ще ви убия)

Това не е първата издънка на Рабех и Тиберканин. Преди време се появи информация, според която двамата са били засечени пияни и дрогирани след злополучния реванш с Жилина в столичния клуб "Червило". Вследствие на това Тиберканин бе обиждан на една контрола на "Герена" от "сини" фенове и поиска да бъде сменен. Тези дни пък се писа, че своенравните мароканци са били останали до ранни зори във фолк заведението "Най клуб" в компанията на красавици, работещи вероятно най-древната професия. /БЛИЦ