Вратарят Цветомир Цанков и халфът Мартин Станкев осъдиха бившия си клуб Етър да им изплати общо 16 256 лв. за неплатени заплати, премии и обезщетения. Това постанови с две свои решения Великотърновският районен съд, оповестени официално в сайта му.

Вратарят Цветомир Цанков трябва да получи от клуба общо 7 066 лв. Става въпрос за неизплатени заплати за септември и до средата на октомври, когато е прекратено трудовото му правоотношение. От документите става ясно, че Цанков се е подписвал под месечна заплата от 2450 лв. Премия от 5000 лв. пък му е обещана за влизането на отбора в „А” група, като от нея е взел една част и има да получава още 3400 лв. Така общата дължима сума става 6611 лв., както и клубът трябва да му плати 455 лв. за разноски по делото, пише “Велико Търново Спорт”.

Още по-обстоятелствени са публикуваните решения на Районния съд по иска на Мартин Станкев. Футболистът обжалва дисциплинарното си уволнение, като претендира, че няма нарушения на трудовата дисциплина. Освен за две дължими заплати по 1900 лв., Станкев е поискал 11 400 лв. обезщетение за това, че е останал без работа.

От този иск съдът е уважил 6 242 лв. и като се добавят двете заплати и сумата от 250 лв. разноски по делото, Етър трябва да плати на Станкев общо 9 190 лв. Отделно клубът ще трябва да плати на съда и 517 лв. държавни такси. В мотивите си Великотърновският районен съд твърди, че за доказаното едно провинение на играча изпълнителният директор Ендер Дурмушев е трябвало да наложи първо „забележка” или „предупреждение”, а не дисциплинарно уволнение. Затова съдът обявява уволнението на Станкев от Етър за незаконно и го възстановява на работа в клуба. Решенията подлежат на обжалване пред Окръжния съд в двуседмичен срок.

От ръководството на клуба заявиха, че още не са получили решенията, но след като ги получат, ще обжалват пред Окръжен съд.

СЛЕДЕТЕ С БЛИЦ: "А" ГРУПА - ТРАНСФЕРИ И ПОДГОТОВКА

"А" ГРУПА - ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ, КЛАСИРАНЕ И ЛИСТА НА ГОЛМАЙСТОРИТЕ