Спешни срещи инициираха УС на ОФК Беласица с футболистите от представителния отбор. Първата от тях бе пред всички присъстващи състезатели. На нея бе направен пълен обзор на играта за изминалия есенен дял от настоящото първенство.

Членът на УС и пряк отговорник на мъжкия отбор Георги Петров заяви следното: "На база показаната игра и резултати през първата част на първенството не заслужавате такова доразплащане. Не искаме на никого да разваляме настроението пред новогодишните празници. Надяваме се, че сме разбрани правилно и очакваме отплащане по достоен начин през пролетния дял от първенството. Редно е тези от вас, които показаха организаторски способности с намирането и на спонсори за провеждане на коледния турнир в зала Арена Петрич и с пълно раздаване на терена, да направят същото и при нас в клуба, от където получават основното си трудово възнаграждение. Напомняме, че вратата за напускане е отворена за футболистите, които не дадоха това, което бяха задължени през първата част на първенството.

По време на паузата всички налични футболисти трябва да се готвят по индивидуални програми, за да може на 11 януари 2016 година да се явят подготвени и да се включат безпроблемно в първия въвеждащ етап от зимната подготовка на отбора. Броят на контролните срещи и имената на противниковите отбори ще бъдат съгласувани с новия старши треньор на отбора".