Футболистите на Миньор излизат на стачка. Играчите ще протестират днес пред Община Перник от 12 часа. „Жълто-черните” ще настояват за среща с ръководните фактори в града относно бъдещето на клуба. Очаква се те да бъдат подкрепени и от привържениците на отбора. Възпитаниците на Николай Тодоров искат да се видят очи в очи с кмета на Перник Росица Янакиева, Областния управител Иво Петров и шефа на местния парламент Влади Караилиев.

"На тренировката се разбрахме да потърсим такава среща. Полусезонът е към края си, а яснота за момента няма. Натрупаха се доста задължения и към нас. Искаме да знаем какво ще правим в тази ситуация и какво мислят по въпроса хората, които ни управляват. Много е лошо, когато не можеш да се концентрираш изцяло в работата си и да мислиш само за футбол. Желаем да ни бъде казана цялата истина, а не само да замазваме положението. Настояваме и да получим поне част от заплатите си, все пак сме хора със семейства. Сметките се трупат", коментира пред "Тема спорт" капитанът на "жълто-черните" Венци Василев.

"Силно се надяваме, че Миньор ще продължи да съществува, защото ще е грях да се разбие отбор, граден толкова време. Сигурен съм, че имаме сили да се преборим за мястото си в "А" група, ако въпросът с финансирането на клуба намери трайно решение", добави Василев.

Само преди няколко дни фенове на тима също се срещнаха с Росица Янакиева, която ги увери, че се прави всичко възможно за решение на проблема. Отборът обаче все още е собственост на Минна компания, която спря финансирането му и претендира за около 1 600 000 лева кредит, отпуснат на клуба.

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ В "А" ГРУПА

КЛАСИРАНЕТО В "А" ГРУПА