Футболистките на Берое бяха избрани за отбор на годината в колективните спортове в Стара Загора. Това е първо отличие за дамския футболен тим, който попадна за първи път сред номинираните за наградата. Спортист №1 на Стара Загора стана Станислав Кънев от СК Берое - борба класически стил.

Треньор №1 в града на липите, поетите и правите улици е Мариана Макулова от КСБА Добри Костин. СК Аполон (вдигане на тежести) пък грабна отличието за най-добър отбор при индивидуалните спортове, а през тази година наградата за спортен журналист спечели Желязко Динев от в. "Новината" и радио Стара Загора.

Церемонията по награждаването се състоя снощи във фоайето на сградата на Община Стара Загора. Сред официалните лица бяха кметът на Стара Загора Живко Тодоров, заместниците му - Йордан Николов, Иванка Сотирова и Янчо Калоянов, председателят на Общински съвет Емил Христов, главният експерт Спорт към Община Стара Загора Георги Димитров и др.

ЖФК Берое спечели наградата за отбор на 2011 година в колективните спортове. Възпитаничките на Диана Колева изпратиха най-успешната си година от създаването си през 2005 година. Тимът завърши на четвърто място през миналата състезателна година, а през този сезон е на второ място в Държавното първенство при жените след неизменния лидер през последните години НСА. От името на ЖФК Берое наградата получи националната състезателка Петя Дикова, която е и втори капитан на отбора. В залата бяха и съотборничките и Надя Тодорова, Николета Караколева и Нина Георгиева.

"Изключително съм щастлива, че взехме тази награда. Мисля, че всички я заслужаваме. Пожелавам си това да не е първата, а да има още много такива отличия. Пожелавам на всички момичета здраве, защото без него всички е невъзможно, много късмет, успех, да си изкарат хубаво Нова година и Коледа. Всичко най-хубаво им желая, много професионални успехи. За 2012 година си пожелаваме да станем първи", заяви след церемонията Надя Тодорова.

"Благодарим на хората, които са гласували за нас. Надявам се да има още много награди", бе краткия коментар за отличието на националката до 17 години Нина Георгиева.

Президентът на ЖФК Берое Стоян Чардаклиев също сподели мнението си за наградата: "Дори нескромно да прозвучи и аз мисля, че наградата ни е напълно заслужена. Това е едно признание за нашия спорт, за тези прекрасни футболистки. С този отбор който имаме сме си поставели за цел да завършим в тройката на Държавното първенство през този сезон. Ако успеем да си запазим състава амбициите ни са за шампионска титла в следващите години. На момичета пожелавам много здраве, късмет и щастие през 2012 година. Дано повече деца дойдат да спортуват този нетрадиционен за жените спорт".