„Мини футболна лига – България”, в партньорство със „Спортс Мениджмънт България”, ще организира първенство по мини футбол в София, което ще дава възможност и за международна изява. Шампионатът ще започне на 26 септември в спортната зала в столичния кв. „Челопечене” и няма да има типичните за другите лиги прекъсвания през зимата. През предстоящия сезон „МФЛ – България” ще има първенства в още шест населени места - Варна, Пловдив, Бургас, Силистра, Белослав и Страшимирово.

Шампионатът ще приключи през април догодина, като всеки от победителите в различните градове ще получи право на безплатно участие в републиканското първенство, което ще се състои в курорта „Константин и Елена”. Съставите до четвърто място в класирането на градските първенства също ще могат да участват в националното първенство.

Победителят от републиканския шампионат ще получи право за участие в първия клубен балкански шампионат Balkanian cup of champions, включващ отбори от Румъния, Сърбия, Македония и др.

Таксата за участие в столичната МФЛ ще бъде – 50 лв. за мач от две полувремена по 25 минути. Форматът на състезанието е вратар и петима полеви играчи. Мениджър на „МФЛ – София” е националният селекционер на „Отбор на надеждата” Младен Христов (0885 545 420).