Нова страница в историята на футболните класики беше написана преди броени дни, когато спортният комплекс "Форест Дизайн Спорт" се превърна в арена на изящното футболно майсторство на отборите на Постоянното представителство на Република България към ЕС в Брюксел (ППРБЕС) и на ГД "Морско дело и рибарство" (ГД "МАРЕ") на ЕК. Точно в 22:00 часа местно белгийско време световната футболна общност впери поглед в епичния едночасов сблъсък на футболното достойнство и аргументи на двата отбора, излезли в състав: ППРБЕС: Петър Вълчев, Николай Николов, Калин Илиев, Методи Методиев-Евра, капитанът Калоян Димитров-Марселиньо и Димитър Панайотов; ГД "МАРЕ" - смесен състав от португалци и малтийци.

След първи няколко хаотични разигравания на топката от страна и на двата отбора, футболните лъвове на ППРБЕС взеха инициативата в свои ръце и натрупаха комфортна преднина от 3 гола (резултат 4:1) срещу "рибарите". След кинжален пас по въздуха на Николай Николов, Калоян Димитров отклони топката с глава в противниковата врата. Малко преди Методи Методиев с триков удар с пета да реализира четвъртия гол за отбора, Николай Николов развълнува зрителите с изящен, изчислен до десетичната запетая диагонален изстрел.

През следващите 20 минути ГД МАРЕ се отърси от футболното торнадо на ППРБЕС и успя да изравни играта. Двата отбора неусетно се озоваха в коварна тактическата хватка, която щеше да реши победата. Преднината на ППРБЕС бе намалена на 2 гола (резултат 6:4), а надеждата за крайна победа се прокрадна сред привържениците и на двата отбора.

На гол номер 6 за ППРБЕС ще посветим отделен параграф, тъй като попадението реално онагледи стр. 32 от наръчника на легендарния мениджър Сър Боби Робсън "Колективната игра на един футболен отбор". Бързата акция с едно докосване на Калин Илиев, Петър Вълчев, Методи Методиев-Евра, Николай Николов и Марселиньо бе завършена с отличен нюх за пласиране в наказателното поле от Димитър Панайотов. Именно този стил ППРБЕС ще изповядва в следващите си футболни срещи.

В заключителните акорди на срещата Калин Илиев, Петър Вълчев и Димитър Панайотов и компания демонстрираха самоотвержена игра и хладнокръвно разиграване на топката, което осигури победата на ППРБЕС над ГД "МАРЕ" с краен резултат 10:6. Методи Методиев получи леко разстежение на бедрения мускул, но превъзмогна болката и травмата и не изостави отбора в трудните заключителни минути.

В отговор на най-горещия въпрос от деня "Кой пази на вратата на ППРБЕС" - всички футболисти на ПРРБЕС отдадоха своята служба-принос в браненето на собствената врата от вражеските набези, на принципа на ротационното председателство на Съвета на ЕС, но в малко по-контролирано хаотичен ред.

След края на срещата Калоян Димитров посвети победата на футболния отбор на Министерството на финансите, България. Димитров заедно с другият сърцат играч на ПРРБЕС Методиев стартираха спортните си кариери именно от тима на МФ, за което изказват благодарности към капитана Кирил Евтимов и голмайстора Велин Пеев като обещават и занапред да бранят с достойнство футболната чест на родината.

Голмайстори за ППРБЕС: Калоян Димитров - 4 гола, Методи Методиев - 3 гола, Калин Илиев - 1 гол, Димитър Панайотов - 1 гол, Николай Николов - 1 гол.