В средецкото село Дебелт положението става доста напечено, след като тийнейджъри от Бургас, сред които футболни фенове се организираха "да подпалят ромската махала", където живеят насилникът и другият ром - свидетел на бруталния акт в училищна тоалетна. Както вече стана ясно, циганче е изнасилило 11-годишно момче в тоалетните на ОУ „Антон Страшимиров“. Десетки родители са шокирани от историята и се заканват да не пуснат децата си в това училище, докато не бъде изключен насилникът Бранко, наричан още Топчо.

Инцидентът стана в петък, 5 декември. Тогава 11-годишното момче казало на учителя си, че ще отиде до тоалетна. Там обаче се натъкнало на насилника си Брайко. Осмокласникът, който е от голям ромски род в Дебелт, заключил малчугана в тоалетната и го изнасилил.

Момченцето се прибрало вечерта в дома си и не искало да каже нито дума на майка си, докато не станало ясно, че кърви. Детето бе прието в МБАЛ-Бургас със сериозни разкъсвания и ще остане там още няколко дни.

Заради блудството с петокласник в социалните мрежи се надигна протестна вълна. От снощи в Дебелт има засилено присъствие на жандармерия.

Изключиха от училище Топчо, който гледал как съученик изнасилва дете в Дебелт

Циганче изнасили петокласник в училищната тоалетна