15 арестувани и двама в "Пирогов" е резултатът от екшъна, разиграл се преди реванша от 1/8-финалите на турнира за Купата на България - Славия - Локомотив (София) (0:2). Както вече стана ясно, около 50 запалянковци от двата отбора се млатиха на път към стадиона в "Овча купел". Мелето се разигра в градинката до 132 СОУ „Ваня Войнова".

"Около 20 привърженика на Локо (Сф) слязоха от трамвай №5 и се отправиха към стадиона. Преди това обаче им бе устроена засада от славистите, които бяха 30-ина. Чуха се няколко силни гърмежа от бомбите на "белите", след което стана мазало. Имаше ритници, юмруци, гонитба. Добре, че полицаите бързо се намесиха и предотвратиха още по-грозни сцени", коментираха свидетели на случилото се пред БЛИЦ.

В резултат на мелето двама привърженици на Локо (Сф) бяха откарани в "Пирогов". Те са непълнолетни - И.Д. на 16 г. и П.Я. - 15-годишен (и двамата от "Надежда").

Арестуваните са зад решетките в 6-то Районно управление. 

"В България всичко е безнаказано и за това се докарахме до това положение. Днес преди мача ни с Локо (Сф) се биха фенове. Арестуваните трябва да бъдат наказани възможно най-тежко. Законите в тази държава трябва да се спазват", призова пък босът на Славия Венцеслав Стефанов.