56 спортни ветерани застават твърдо зад кандидатурата на Иван Портних от ГЕРБ за кмет на Варна. Миналата седмица съвсем малко не достигна на настоящия градоначалник да спечели нов мандат.

„От името на всички 56 човека, които сме се разписали, искам да споделя, че подкрепяме г-н Портних, защото той е голяма личност. В последните 6 години преобрази нашия красив град и вярваме, че ще продължи да работи  по същия професионален начин. Иван е млад, перспективен, можещ и най-важното – корупцията и подмолните начини на управление са му чужди. С него сме и сме убедени, че ще спечели балотажа. Малко не му достигна на първия тур, но сега ще е повече от убедителен победител”, заяви пред БЛИЦ бившият футболист на Черно море и ЦСКА Иван Василев, който с екипа на „червените” играе в паметните полуфинални битки за КЕШ с Интер през 1967 година.

Освен него зад подкрепата на Иван Портних застанаха редица други футболни ветерани на Варна, както и настоящият треньор на Черно море Илиан Илиев.

БЛИЦ ви предлага по-известните имена, които са зад Портних:
Иван Василев, Атанас Атанасов-Кеби, Божил Колев, Стефан Богомилов, Янчо Богомилов, Илиан Илиев, Димо Момиров, Тодор Марев, Милен Бакърджиев, Красимир Зафиров, Любо Георгиев, Вахан Ангатян, Бончо Бонев, Кеворк Тахмисян и други.