Човещина и бързи реакции показаха четирима наши съдии на пътя. Боян Славков, Радослав Фисински, Румен Иванов и Владимир Иванов помогнали на ранен мъж в катастрофа на магистрала „Тракия“ в един от почивните дни. Реферите пътували към Пловдив след мача от „Б“ група Витоша (Бистрица) – Пирин (Разлог) (0:1), когато се натъкнали на инцидента. С тях в колата бил и съдийският наблюдател Христо Тончев, който разказа за случилото се.

„Възхитен съм от момчетата. Не се поколебаха нито за миг да помогнат, независимо от риска. Беше към 21:30 часа около 10-ия км на автомагистралата. Трафикът беше натоварен, всички шофьори караха с над 100 км/час“, обясни пред пред bgreferee.org Тончев.

Автомобилът на съдиите се движел в крайна лява лента, когато били забелязани  неестествено мъждукащи светлини. „Намалихме скоростта и се оказа, че пред нас има обърната на една страна кола. Веднага звъннахме на тел. 112, за да не губим време. Двете мантинели бяха срязани, от което ни стана ясно, че колата се е движела в отсрещната посока, но е навлязла в насрещното платно. Спряхме и слязохме веднага. Имаше само един мъж в автомобила, който висеше във въздуха, прикрепян от колана. Беше в съзнание, но с много травми и не можеше да се освободи от колана. Дадохме му нож да го среже и го измъкнахме. Говорих с него и той ми обясни, че не си спомня как се е стигнало до инцидента. Пътувал е от Сливен за София, за да вземе жена си, която се връщала от почивка в Гърция. Докато чакахме „Бърза помощ“ спря и една жена, която извади аптечка и се опита да спре кръвта, която течеше от раните му. През това време двама от колегите ми с фенерче предупреждаваха идващите зад нас автомобили да се изнесат от лявата лента, защото мястото беше някак скрито и поставеният от нас триъгълник не се виждаше добре“, обясни един от героите Боян Славков.

Колата на „Бърза помощ“ пристигнала след 15 минути и откарала ранения мъж, който със сигурност е благодарен на съдиите.