Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов коментира ексцесиите преди пловдивското дерби между Ботев и Локомотив на стадион "Христо Ботев", завършило наравно 2:2.

Той информира, че двама униформени служители са ранени и допълни, че от територията на стадиона са иззети огромно количество военни димки, фойерверки и факли.

Калин Стоянов увери, че при охраната на мача е използвано видеонаблюдение и заснетите нарушители на закона ще бъдат приведени под отговорност.

Публикацията на Калин Стоянов във "Фейсбук":

"Благодаря на колегите от Жандармерията и от ОДМВР – Пловдив, че предотвратиха разрастване на напрежението преди пловдивското футболно дерби.

Бързата и професионална намеса на полицаите не позволи конфликтът да прерасне във физически сблъсък. Не бяха допуснати и сериозни закононарушения.

За съжаление има пострадали колеги. Пожелавам бързо възстановяване на двамата жандармеристи, които пострадаха от хвърлени камъни!

От територията на стадиона са иззети огромно количество военни димки, фойерверки, факли. При охраната на мача бе използвано видеонаблюдение, на заснетите нарушители ще бъде потърсена отговорност.

 

 

 

Благодаря на колегите от Жандармерията и от ОДМВР – Пловдив, че предотвратиха разрастване на напрежението преди...

Публикувахте от Калин Стоянов в Понеделник, 29 юли 2024 г.