Футболът се завръща по родните терени. Новият сезон стартира днес с два мача. Първо от 18:30 часа в Коматево Ботев (Пд) приема новака Хебър. В 21 часа друг нов член на елита Септември ще играе в София срещу шампиона Лудогорец.

Топ Коефициенти за Всички Мачове Всеки Ден!

„Канарчетата“ ще са без голямата си звезда Тодор Неделев, който се възстановява от автомобилната катастрофа в Тбилиси. Тошко обаче ще е на стадиона и ще получи наградата за победител в анкетата „Футболист на футболистите“. Друг голям отсъстващ от състава на Ботев (Пловдив) е защитникът Станислав Работов. Той е аут от терените за цели 6 месеца.

Хебър се завръща в групата на майсторите след 21 години, което хич не е малко време.  През лятото обаче имаше доста промени в клуба от Пазарджик, след като италианско-швейцарския консорциум, който държеше властта в Царско село, застана начело на “зелените”. Изненадващо Николай Митов, треньорът, вкарал Хебър в елита, беше уволнен. Мястото  му зае италианецът Фулвио Пеа. Шефовете на тима върнаха Владимир Манчев, който проходи към големия футбол именно от Пазарджик. Владо стана помощник-треньор.

Лудогорец пък е абсолютен фаворит срещу Септември в София. Везните тотално се наклониха към разградчани поради факта, че домакините имат много контузени. Треньорът им Славко Матич не може да разчита на повечето от основните футболисти.

Лудогорец за трети път стартира новия сезон с визита на новак. Любопитното е, че в първите два случая все има изненади – през 2013 година "зелените“ загубиха с 0:1 на Любимец, а през 2014 и на Хасково.

Дали и тази година първенството ще започне със сензация? Едва ли. И не само заради големите проблеми в Септември. Лудогорец е с поне две класи над съперника си. 
Следете с БЛИЦ СПОРТ: Лятна подготовка 2022
БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа