"Искам да поздравя Лудогорец с изключително „трудната” им девета поредна шампионска титла”. Това изречение изрече Христо Бонев след загубата на любимия му Локомотив (Пловдив) с 1:2 в Разград.

Зума се изказа в типично свой стил -  иронично, намеквайки, че „орлите” печелят титлите си със съдийска помощ. Повод за изявлението му беше ситуацията в 68-ата минута, когато пловдивчани поискаха дузпа.

Очевидно е обаче, че дузпа няма. Дежурният делегат е отбелязал в доклада си, че решението на съдията Драгомир Драганов е правилно. Снимките на ситуацията ясно показват, че претенциите на Локо са неоснователни.

Г-н Бонев, не ви отива на белите коси да реагирате толкова афектирано и да хвърляте обвинения, в които няма и капка доза истина. На ваше място човек би се засрамил, защото намекът ви е изключително безпочвен и виси във въздуха.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Ако сте забравили, ще ви припомним, че Лудогорец има не само 8 шампионски титли, а и редица успехи в Европа, на които всички други (включително ЦСКА и Левски) могат да завиждат. Тимът два пъти е играл в груповата фаза на Шампионската лига, три пъти в тези на Лига Европа, осминафинал за Лига Европа (когато елиминираха Лацио) и толкова много победи, че ще е трудно да бъдат изброени всички. Както и две повече от престижни равенства срещу Ливърпул в София и мощния състав на ПСЖ насред Париж.

Зад всичко това не се крие съдийското рамо, хващане на рефери и победи, постигнати по втория начин. Крие се професионализъм, футболен потенциал и много, много работа.

И както вие сте влезли в историята на българския спорт като един от най-гениалните ни футболисти за всички времена, така и Лудогорец е намерил място там.

Дано наистина се разбрали, че дузпа няма и че тимът от Разград върви нагоре към поредния си триумф без подбутване на реферите.
Димитър АПОСТОЛОВ/БЛИЦ СПОРТ