Габровският футбол, който има 92-годишна история, за пръв път може да остане без отбор и в третия ни ешелон. Печалната вест съобщи президентът на Янтра Николай Мънчев в отговор на питане относно причината, поради която беше поискано отлагане на двубоя от първия кръг на Северозападната "В" група срещу Локомотив (Дряново).

Бизнесменът обясни, че ръководството на клуба не може да осигури необходимите средства за обезпечаването на есенния полусезон и това е мотивът за искането Янтра да отложи старта си в шампионата. Мънчев сподели съвсем сериозно, че вероятността представителният отбор на града да запише нулева година е напълно реална.

"Докато не съберем приходи и допълним бюджета, не можем да започнем първенството. Имаме разговори с бизнеса на града и в петък очаквам отговор. Ако той е отрицателен, трябва да кажа на футболистите, че не могат да ползват възстановителна храна и няма да могат да разчитат на премии. Това пък най-вероятно ще означава, че ще преустановим участието си във "В" група. Ще продължим с детско-юношеската школа, а с мъжкия отбор ще играем в областната група, или ще запишем нулева година", каза пред sport-gabrovo президентът на Янтра. /БЛИЦ