Новото попълнение на шотландския елитен ФК Дънди Костадин Гаджалов заслужи доверието на националния селекционер Ивайло Петев. В "Спортно шоу Гонг" по "Дарик" радио защитникът съобщи, че е повикан за лагера на националите в Анталия, който ще бъде от 3 до 7 февруари и се предвижда на турска земя "трикольорите" да изиграят контрола, която ще бъде генерална репетиция на нашите за евроквалификацията на 28 март срещу Италия.

"Получих обаждане, уведомиха ме, че попадам в националния отбор. Много съм радостен. Уведомих ФК Дънди и трябва те да решат дали ще ме пуснат за лагер-сбора, който г-н Петев организира", каза Гаджалов пред "Дарик" от Шотландия, след като преди дни даде обширно интервю за БЛИЦ, в което обясни, че следващата му цел е именно попадане в "А" тима на България.

"Във ФК Дънди се държат изключително добре към мен, преди първия мач треньорът Пол Хартли каза в съблекалнята, че ми е първи мач, всички момчета ми помогнаха", допълни Гаджалов за дебюта си в шотландската Висша лига, където започна с изразителна победа - 4:1 срещу Мадъруел.

"Трябва да кажа, че всичко е възможно, трябва човек да се старае, да показва най-доброто, това което се случи с мен е мечта. Надявам се да продължим серията с добрите игри и победите. Бърз и здрав футбол се играе в Шотландия, атмосферата е невероятна", добави защитникът.

"Нещата се получават с много труд, лишения и режим. Това е пътят", каза още Костадин Гаджалов.