Владимир Гаджев и Георги Сърмов започ­наха да тренират на пълни обороти. Двамата пропуснаха голяма част от мачовете през есента пореади различки по вид контузии. Това бе и причината те да липсват в първите две контроли - при победата с 8:0 срещу третодивизионния Вих­рен в Сандански, както и равенството 1:1 срещу украинския Ворскла (Полтава) в Турция.

От меди­цинския щаб увериха треньора Стойчо Стоев, че ще може да ги полз­ва още в следващия спаринг. Той е утре срещу азербайджанския шампи­он Карабах.

Срещу Ворскла в средата на те­рена действаха словакът Роман Прохазка и Радослав Цонев. През втората част последни­ят бе заменен от брат си близнак Борислав. Боби Цонев също се завръна след лечение на скъсана връзка на коляното.

И крилата Владислав Мисяк и Наджиб Амари, които също се възстано­вяваха от контузии, ве­че са готови за игра. Същото важи и за Валери Домовчийски, който бе повален от вирус и не иг­ра срещу Ворскла. Това означава, че Стойчо Стоев ще може да разчи­та на всичките си игра­чи утре.

Представители на руски, украински и ки­тайски клубове ще наб­людават изявите на Лу­ис Педро срещу Карабах. Той бе най-острият футболист на сините по време на първия спаринг в Турция. Холан­децът вече бе следен и в него. Засега обаче рабо­тите са доста далеч от евентуален негов трансфер.