Треньорът на "Левски" Николай Митов не смята да рискува с пускането на Владимир Гаджев като титуляр срещу Локомотив (Пловдив). "Сините" не искат да избързват да натоварват полузащитника. В момента халфът е готов да изиграе на ниво около едно полувреме. Затова той ще остане на резервната скамейка и в утрешния мач на "Лаута", пише "Тема Спорт".

Базил де Карвальо най-вероятно въобще няма да попадне в групата за мача с бившия си тим. Голмайсторът на А група до момента се възстановява от контузия в бедрото. От "Герена" не мислят да го пускат дори и срещу Миньор (Перник) - двубоят с жълто-черните е в понеделник, 6 май, на "Георги Аспарухов".

Възможно е той да попадне в състава едва за визитата на "Ботев" (Враца) на 10 май. "Сините" искат Карвальо да бъде на линия за финала за Купата на България срещу Берое (15 май) и домакинството на Лудогорец (18 май). Това означава, че в следващите 3 мача титуляр ще е Жоао Силва, който донесе победата на сините във вечното дерби с 2:1 с гол в 90-ата минута. Възможно е на "Лаута" Николай Митов да заложи на състава от срещата с ЦСКА. Христо Йовов и Нуно Пинто, които се оплакваха от контузии, ще бъдат готови да излязат срещу Локо Пд.