Спартак (Плевен) може да понесе служебна загуба в Северозападна трета лига. Причината е използване на нередовен футболист. Става въпрос за двубоя от 20-ия кръг срещу Партизан (Червен бряг), игран на 6 април и завършил 1:1.

Във въпросната среща за състава на Спартак, ръководен от Емил Велев-Кокала, е играл Тодор Тодоров. Плевенчани привлякоха състезателя в началото на тази година, а през есенния дял на първенството той игра за Бдин (Видин). Дни преди мача в сайта на зоналния съвет на БФС – Велико Търново в раздел "наказания" бе обявено, че Тодоров е санкциониран с "лишаване от състезателни права" за една среща заради натрупани жълти картони, последния от които е получен в двубоя от 19-ия кръг в Кнежа срещу Мизия, който завърши 1:1.

След мача между Спартак (Плевен) и Партизан (Червен бряг) от гостуващия тим веднага са подали жалба срещу използването на нередовен състезател от Спартак.

Предстои великотърновската футболна централа да вземе решение по случая, като най-вероятното тя ще е 3:0 служебна победа за Партизан.

През есента Спартак (Плевен) се размина с отнемане на точки, след като три формации от детско-юношеската школа не се явиха за мачовете си от първенствата на подрастващите.

Плевенчани постигнаха успех във вторник с 1:0 срещу Ботев Луковит. След успеха тимът на Емил Велев е на 8 място с 29 точки, много далеч от върха, който се заема от лидера Кариана (Ерден).