Вече бившият изпълнителен директор на Пирин (Бл) Малин Халачев каза, че за него е било чест да работи през тези четири години в клуба. Както вече е ясно, неговата оставка и тези на спортно-техническия директор Росен Кацимерски и на помощника на Наджи Шенсой - Добри Митов, бяха приети на снощното заседание на акционерите в Пирин като последица от загубата с 0:4 от Локомотив (Мездра).

Халачев каза, че по време на престоя си при "орлетата" е изживял много хубави моменти, както и лоши. Един от неприятните мигове е загубеният финал за Купата на България срещу Литекс. Той обаче пази само хубавите спомени и заяви, че магията Пирин ще остане завинаги в сърцето му.

Колкото до решението за неговото отстраняване, той коментира, че всичко това се прави за доброто на Пирин и се надява оттук нататък нещата да потръгнат в положителен аспект за клуба. Халачев добави, че след трудните години на разединение на футбола в града, всички тези хора са свършили много работа, за да може Благоевград да има един силен отбор, какъвто сега е Пирин.

Проблемите обаче с базите на този етап си остават неразрешени и Халачев се надява в най-скоро време и този проблем да остане в миналото, пише още e-79. За разлика от останалите служители, напуснали по една или други причина Пирин, Малин Халачев не каза лошо за никого от клубните акционери и пожела успех на тях на неговия заместник, който ще го наследи, както и на целия отбор.

В момента в Пирин е обявен конкурс за изпълнителен директор. Клубният шеф Николай Галчев пък каза, че все още не се е свързал с треньора Наджи Шенсой, на когото бе гласувано доверие снощи да продължи да води отбора. Косоварят замина в неделя вечерта за Турция, където живее, и телефонът все още му е изключен. Галчев се надява по-късно през деня да се свърже с него и да му съобщи за решението на акционерите, както и да разбере дали ще продължи да води "орлетата". /БЛИЦ