Халфът на Локомотив (Пд) Даксон може и да се размине с трансфер в ЦСКА. Бразилецът бе смятан за почти сигурно ново попълнение на "червените" през зимата, но на този етап сделката е далеч от финализиране. Треньорът на "армейците" Любослав Пенев все още не се е произнесъл категорично относно това дали има нужда от Даксон.

"Разговорите са в съвсем начална фаза. Избягваме да разкриваме информация. Когато има нещо черно на бяло, всички ще разберат. Най-малкото Любо Пенев все още не е казал последната си дума за трансфера. Знаете, че той има свои виждания за тима и ние не му се бъркаме в селекцията. От нас се иска да сме готови да реагираме, когато той пожелае някой играч", обясни пред "7 дни спорт" изпълнителният директор на ЦСКА Венцислав Живков.

Според близки до "Лаута" шефката на Локо Галя Топалова е готова да се раздели с Даксон срещу сумата 300 000 лева. Бразилецът открай време чака да се сдобие с български паспорт и по този начин да не заема място за чужденец. Той бе спряган за ново попълнение на ЦСКА и през януари, но и тогава до сделка не се стигна. В последния мач на "смърфовете" срещу Левски Даксон отбеляза страхотен гол от около 40 метра за крайното 2:2. /БЛИЦ