Собственичката на Локомотив (Пловдив) Галя Топалова, която днес има и рожден ден, ще се раздели по обяд с представителния тим, часове преди да връчи контролния пакет акции на Коко Динев. Водени от старши треньора Стефан Генов-Чечо, "смърфовете" отпътуваха за столицата за последното рандеву с досегашната си шефка, информира news4000. Галя Топалова е обещала да изплати всички заплати и премии, заработени при нейното управление от треньори и футболисти.

След като прехвърли акциите си на Коко Динев, новият собственик на "черно-белите" ще реши кои играчи и спортно-технически кадри остават на "Лаута". Със сигурност отбора ще напусне Стефан Генов, тъй като за нов старши треньор вече е назначен родения в Косово Наджи Шенсой, а помощник ще му бъде Добри Митов. Със "смърфовете" ще се разделят поне половината футболисти, играли за пловдивския тим през есента. На тяхно място пристигат водещите играчи от предишния клуб на Коко Динев - Вихрен.

От обкръжението на бизнесмена заявиха, че не се очакват изненади по финализиране на сделката за Локомотив (Пд). В късния следобед Топалова и Динев ще подпишат договора за покупко-продажбата пред нотариус, след което официално ще обявят смяната на собствеността на клуба. /БЛИЦ