Полузащитникът на "Ботев" (Пловдив) Милен Гамаков получи наградата за Футболист на март. Бургазлията спечели в допитването на Пресклуб "България" в конкуренцията на Радослав Василев от Славия, Данило Асприля от Литекс и Аласан Н`Диайе от Берое.

Халфът направи силни мачове през третия месец на годината, като най-запомнящият му се бе срещу ЦСКА при победата на "Ботев" с 2:0. В него Гамаков вкара красив първи гол, с който даде аванс на "жълто-черните".

"Благодаря за наградата, която идва благодарение на усилията на целия отбор. Виждате, че в първата шестица силите са изравнени. Нагласата ни е да вземем загубеното от мача с Литекс (0:1) в този с ЦСКА в петък", коментира Гамаков, който е капитан на младежкия национален отбор.

"Преди началото на сезона голямата ни цел бе да влезем в първата шестица. Сега искаме да се класираме за Лига Европа, но дори и да не успеем, няма да правим драми", добави халфът на "Ботев", който получи 16 от гласовете в анкетата на Пресклуб "България", а вторият Радослав Василев остана с 8.