Калиакра победи с 1:0 Добруджа (Добрич) в контролна среща, която се игра на игрището с изкуствено покритие на стадиона в Каварна. Двата отбора се подготвят за пролетния сезон на Източната "Б" група.

Единственото попадение отбеляза седем минути преди края на срещата ганайският полузащитник Принс Апонсах. Халфът получи топката от Георги Станчев след атака на Четин Садула по десния фланг и я вкара в мрежата на Добруджа - 1:0.

Веднага след това, за радост на публиката, Апонсах и сънародникът му Лоурънс Тетех изиграха ритуален ганайски танц в чест на второто си попадение за тима от Каварна. Ден по-рано обаче от ръководството на Калиакра обявиха, че в Каварна ще остане не голмайсторът, а с четири години по-възрастния и опитен негов сънародник Лоурънс Тетех.

В 85-ата минута Четин Садула от Калиакра и Миша Милошевич от отбора на Добруджа се спречкаха и съперниците доиграха срещата с по 10 души.

Следващата контрола на Калиакра е в петък срещу младежкия национален отбор със селекционер Михаил Мадански. Двубоят ще е в Каварна, когато се открива традиционния зимен турнир "Албена Къп 2010".