ИГРАЙ БЛИЦ ГЕЙМ 1 – ТУК!

Ганайският нападател с португалски паспорт Уилям Овусу Ачеампонг е бил предложен на ЦСКА, информира „Тема Спорт“. Той трябва да се превърне в заместника на Фернандо Каранга, който най-вероятно ще бъде продаден.

28-годишният футболист става свободен агент утре, тъй като договорът му с белгийския елитен Антверп изтича. Той е роден на 13 септември 1989 г. в Акра, висок е 187 сантиметра и е пo-силен с десния крак.

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

През изминалата кампания е участвал в 24 шампионатни мача, в които е вкарал 7 гола. За Купата на Белгия е играл в една среща, в която се е разписал веднъж. Освен това е записал 10 двубоя в Лига Европа, в които е реализирал 6 попадения - тоест в общо 35 мача има 14 точни изстрела.

Като юноша Ачеампонг е бил част от школите на Андерлехт и Спортинг (Лисабон). В португалския гранд той така и не изиграва официален шампионатен двубой - пращан е бил под наем в Реал Масама, Жил Висенте, Съркъл Брюж, Вестерло и Корона Брашов. От 2014 година е в Антверп с едно прекъсване - през пролетта на 2016 е преотстъпен на Рьозеларе.

Следете с БЛИЦ СПОРТ: Лятна подготовка 2018 в Първа лига