Вече са ясни всички участници в традиционния футболен турнир „Балчик къп“ в Балчик. От 7 до 17 февруари на стадионите в Балчик и в Албена ще се проведе третото издание на футболната надпревара.

Осем отбора са подали заявки за зимната надпревара. Освен домакините от Черноморец, ще участват Етър, Лудогорец II, Витоша (Бистрица), отбор от Гана, молдовският Петрокуб и третодивизионните Добруджа (Добрич) и Ботев (Нови пазар). За спортното събитие ще се съберат близо 250 футболисти.

Отборите ще бъдат разделени в две групи по четири тима, които ще играят всеки срещу всеки. После първите се срещат за 1-2 място, вторите за 3-4, третите за 5-6 и четвъртите в групите за 7-8 място. Това означава, че всеки от участващите отбори ще изиграе по 4 мача.

Първите срещи са на 7 февруари, всеки ден ще се играят по два мача, а на 17-и е финалът. Турнирът се провежда с подкрепата на Община Балчик и спонсори. Началният час на мачовете е 13:00 часа, те ще бъдат едновременно на стадиона в Балчик и на терените в КК „Албена”.