Треньорът на Берое Ивко Ганчев е против готвените от БФС промени за намаляване на "А" група по замисления начин. Според плановете на съюза елитната ни дивизия трябва да бъде съкратена до 12 тима, което от своя страна значи, че четири отбора ще станат излишни.

"Смятам, че това не е правилно сега по простата причина, че това не може да се съобщава 1-2 кръга преди края. Според мен това ще донесе доста смут в редиците на футболния съюз", коментира Ганчев.

"Неприятен завършек на последния домакински мач. Не успяхме да победим "Ботев" (Враца), но определено не мога да бъда разочарован от това, което показаха моите футболисти. Смятам, че се стараха и от първата до последната минута се мъчиха да спечелят този двубой и да завършим по най-добрия начин последното си домакинство. Но определено ахилесовата пета на нашия отбор са пропуските пред вратата и това ни изигра лоша шега. Видяхте, че имахме доста положения, вие по-добре сте ги отразили. "Ботев" (Враца) с една контраатака в началото на второто полувреме и след наша грешка в средата на терена успя да отбележи от дузпа. И при второто слизане към нашата врата едно неправилно подреждане донякъде в защитата и допуснахме втори гол. Жалко е, но пак казвам - момчетата се стараха и съм доволен от това, което показаха", каза спецът за загубата с 1:2 от "Ботев" (Враца).

"Работим по селекцията, изградили сме някакви контакти за наблюдение върху футболисти. Но сега нали разбирате, че има още един мач и не е етично спрямо футболистите да казваме на кои постове ще привличаме. Има постове, в които определено ни трябва малко повече класа, за да имаме малко повече самочувствие. Ще видим към кой пазар ще се обърнем, откъдето намерим. Все още няма нещо определено. След като свърши първенството ще съобщим имената на новите, ако се стигне до договор. На 28 май ще е ясно на кои футболисти няма да разчитаме", завърши бившият вратар.