"Ботев" (Пловдив) с лекота победи с 4:0 сериозно закъсалия Нефтохимик в мач от 12-ия кръг на "А" група, игран пред малко повече от 2500 зрители.

Записаният като старши треньор на гостите Ганчо Евтимов, подчерта, че въпреки трудната ситуация, в която се намира, няма да прекрати участието си в родното футболно първенство. Както е известно, собственикът Николай Филипов заяви вчера, че се оттегля от финансирането на клуба. Евтимов сега пък заяви, че се търсят „допълнителни спонсори”, за да продължи съществуването на „шейховете”.

"Аз само за този мач бях извикан. Не знам отсега нататък кой ще продължи. Търси се треньор. Ще има ли, няма ли да има? Другата седмица предстои среща на Управителния съвет да се решават нещата. Отборът ще продължи, няма да се откаже. Търсим допълнителни спонсори, хора, които да се ангажират с този отбор, за да може да го има. Не отива на град Бургас да няма сериозен отбор в елитния футбол, каза Евтимов. - "Ботев" игра футбол, ние се опитвахме да се защитаваме, донякъде успешно, но след втория гол всичко рухна, което е една наша стара слабост. Оттам мачът вече се доиграваше. Нямаше какво да направим. Имахме проблеми с двама футболисти, които рискувахме да ги пуснем малко неподготвени – Юри Иванов доста време не беше играл, Цонков от две седмици тренира с отбора. Нямахме възможност да реагираме, за да пуснем офанзивни футболисти, което още повече ни затрудни."