Гара Дембеле вече е футболист на елитния германски Фрайбург. Така се сложи край на сагата около 25-годишния голаджия на "Левски", който беше желан от редица отбори. Босът на "сините" Тодор Батков обяви, че в касата на клуба ще постъпят над 2 милиона евро от сделката с немците. Тимът от Бундеслигата също обяви за трансфера, публикувайки новината на официалната си интернет страница.

"Действително трансферът бе подписан още в петък, но се чакаше подписа на Гара Дембеле. Той току-що го подписа, чухме се с директора на немския клуб. Поздрави ме и се разбрахме едновременно да обявим трансфера за финализиран. Става дума за Фрайбург", заяви Батков.

"Цената е над 2 милиона евро, удовлетворителна е. В рамките на очакванията. Имаме договорки освен за трансферната цена и за бонуси, за изиграни мачове и вкарани голове от него и евентуално за участие на отбора му в двата европейски отбора в групова фаза, освен това имаме и процент от бъдещ трансфер. Сделката е добра. Гара ще получава около два пъти и половина повече, отколкото получаваше при нас", коментира още пред "Гонг" Тодор Батков.

"Мениджърите му също са доволни, защото получават бонус. Всички сме доволни. Георги Иванов е в чужбина и преговаря за нов нападател", каза още босът на "Левски". /БЛИЦ