Прокуратурата няма да иска затвор за Гара Дембеле, независимо че по закон максималното наказание за двете престъпления, в които е обвинен, е 8 години лишаване от свобода. Делото срещу голмайстора на “Левски” е на 2 февруари в Софийския районен съд. На Петльовден Гара ще бъде съден за шофиране в пияно състояние и представяне на фалшива книжка и талон.

“Почти 90 процента от този тип престъпления приключват с условни присъди или споразумения. Но крайната дума ще има съдът”, заяви пред “Труд” районният прокурор на София Александър Налбантов. Обвинител на Дембеле ще е Анна Каменова, а засега прогнозите са, че Гара ще отърве пандиза.

“Нямам данни колежката Каменова да се интересува от български футбол. Но дори и да симпатизира на клуб, съм сигурен - тя е напълно безпристрастна. За това говори и фактът, че до момента от ответната страна не са направили искане за отвод. Очаквам делото да върви по общия ред. Затова сме внесли и обвинителен акт. Едва ли ще предлагаме ново споразумение на Дембеле, след като съдът отхвърли първот”, допълни Налбантов, който е нейният административен ръководител.

Адвокатите на футболиста са депозирали пред магистратите искане, което да му позволи да напусне България във връзка с втория лагер на “Левски” - в Кипър. Гара веднъж вече получи “зелена светлина” да пътува за подготовката на “Левски” в Гърция. Но документът изтекъл преди 3 дни. /БЛИЦ