Новакът в родната "А" група Светкавица (Търговище) показа изключително нестандартни методи за селекция преди важния за тима първи сезон в елита. Президентът на клуба Петко Матеев и старши-треньорът Пламен Донев отпратиха наведнъж цели 30 футболисти, дошли на проби в клуба, предава БТА. В това няма нищо скандално, като изключим начина, по който двамата босове са оценявали качествата на дошлите да пробват късмета си в тима играчи.

Когато установили бройката на футболисти, с които разполагат за проби, Матеев и Донев решили да проведат двустранна игра между всички. Те обаче въвели изключително новаторски за футбола методи на играта, като пуснали всички 30 момчета наведнъж на терена, разделяйки ги в два отбора по 15 души. Това създало изключителен хаос на терена, след като никой от играчите не знаел къде да застане. Същевременно босовете видимо се забавлявали от създалата се картинка.

Най-скандално било отношението към един от тримата вратари, които решили да опитат да пробият в "А" група чрез Светкавица. Тъй като двата тима вече си имали вратари, третият страж бил пуснат на терена като десен защитник, а след края на двустранната игра бил отпратен като негоден. Същата съдба споделили и останалите 29 момчета, нито един от които не получил предложение за договор.