Треньорът на Левски Станислав Генчев проведе брифинг преди предстоящото утре гостуване на тима си на Лудогорец. Двубоят от 5 кръг на Първа лига ще започне в 21:15 часа. Наставникът на "сините" обяви, че целта на отбора е да се класира за евротурнирите в края на сезона, а защо не и да стане шампион.

„Очакваме с нетърпение мача. Целта ни е да отидем в Разград и да победим. Настроението в отбора е добро. Готови сме за дербито, целта е да израстваме като отбор, играейки с най-силните. Имаме силни страни, които трябва да използваме. Ще искаме да доминираме. Сигурен съм, че ще стане интересен мач“, започна Генчев.

„Загубата на Лудогорец от Карабах е нож с две остриета. На никого не е приятно да отпадне от евротурнирите и то след такъв резултат. След тази загуба Лудогорец ще опита да се реваншира пред феновете си. В Разград разполагат с класни футболисти, които трудно могат да направят два поредни слаби мача. Има и нов треньор, а това ще подейства като допълнителна мотивация за футболистите“, коментира треньорът на Левски.

„Единственият проблем в нашия отбор е контузията на Фабио Лима. Няма как нашите футболисти да подценят Лудогорец, все пак това е шампионът. Трябва да запазим концентрацията си през целия мач, тъй като класата на своите футболисти домакините може да решат двубоя във всеки един момент“, анализира 43-годишният специалист.

„Основната ни цел е Левски да играе в европейските турнири. Те са част от Левски. Феновете се нуждаят изключително много от такива мачове. Искаме да играем в Европа и ще направим всичко възможно накрая на сезона да сме евроучастник, дай Боже и да станем шампиони”, заяви Станислав Генчев.

“Трябва да се вземе някакво решение за отлагането на мачовете. Карабах игра в първенството си и спечели, след това дойде в Разград и победи. Лудогорец нямаше мач и загуби. Отлагането не води до нищо добро. По принцип трябва да се вземе генерално решение да няма отлагане. Навсякъде по света се играе през 3 дни”, коментира наставникът на „сините“.