Футболистите на Миньор получиха двудневна почивка след победата над Берое с 3:0. Отборът се събира в сряда, а в зависимост от това, какво ще реши СТК на БфС относно реваншите за Купата на страната, ще бъде направена и програмата на отбора до края на седмицата. В момента условията в Перник за футбол и тренировки са много тежки заради падналия сняг и минусовите температури.


Непосредствено след срещата с тима от Стара Загора, изпълнителният директор на пернишкия клуб ген. Йордан Димитров заяви: „В тази трудна обстановка показаха мъжкия дух и се справиха за това, за което излязоха - за победата. Ръководството, треньорите и футболистите си свършиха работата. Оттук нататък обществото и бизнесмените в Перник трябва сериозно да се замислят как да обезпечим финансово Миньор през следващата година“.


Шефът на Миньор е убеден, че ако се намери решение на финансовата криза, нито един от футболистите няма да напусне Миньор, въпреки че имат да получават пари и са апетитна хапка за редица от елитните отбори в България.


„Продължаваме да работим заедно с ръководството на града и да търсим решение на проблемите, като се надявам в най-скоро време да можем да съобщим, че Миньор е финансово обезпечен“, завърши генералът, цитиран от "Меридиан Мач".