Миодраг Йешич се завърна в Ловеч. С “оранжевите” сръбският специалист вече знае как се печелят трофеи. През 2008 година той изведе отбора до Купата на страната. Йешич е работил в България още в Славия и ЦСКА. С “червените” печели шампионската титла и записва престижни успехи над Байер (Леверкузен) и Ливърпул.

Първият му престой в града на Покрития мост започва на 5 ноемри 2007 г. Тогава Йешич току-що е напуснал любимия Партизан (Белград). Начело на Литекс гологлавият сърбин, който обича да го наричат Генерала, се провали в първенството.
Тимът му записва редица слаби резултати в “А” група, а Йешич буквално е пред уволнение след сензационна загуба от последния Видима – Раковски, който при това е и сателит на ловчанлии. След равенство със Славия, "Литекс" на практика губи шансовете си за класиране в тройката на "А" група.

Босът на клуба Гриша Ганчев поставя ултиматум на треньора да донесе Купата или да се маха. Бизнесменът тотално разочарова боса с тактиката, която налага, и слабите резултати. Литекс е изправен пред угрозата да пропусне участие в евротурнирите, което би било пълна катастрофа за амбициите на Ганчев и ще струва главата на Генерала.

Миодраг Йешич е недолюбван и от друга част от шефовете на Литекс заради непрекъснатите си медийни изяви, в които се заяжда с други отбори, и най-вече с "Левски", а в същото време не пропуска да се обясни в любов на ЦСКА. В Ловеч подозират, че така той иска да се хареса на шефовете на "червените", които да го върнат на мястото на Стойчо Младенов.

В крайна сметка събитията се развиват в полза на Мио. Футболистите му победиха Черно море с 1:0 във финала и си осигурява място в турнира за Купата на УЕФА през есента.

Единственото попадение на Националния стадион "Васил Левски" отбелязва Станислав Манолев. В 57-ата минута левият бек на Литекс се възползва от добро центриране от фаул на бразилеца Том и вкарва с глава. Неприятно впечателение прави слабата посетеност на финала. Срещата беше изгледана от около 2500 зрители - този финал е най-слабо посетеният в историята на турнира.

Старши треньорът побързва да се подмаже на своя началник и посвещава спечелената купа на Гриша Ганчев. Босът прелива от щастие и прегръща всички свои подчинени, включително и сърбина, но не се трогва от подаръка и обяви, че треньорският въпрос ще се обсъжда след последния мач от първенството предстоящия уикенд.

Йешич не спира публично да обожествява боса и между другото да припомня своите постижения. Уж не се тормозел за бъдещето си, но все пак... Сръбският специалист търси обяснения за слабите резултати в последната четвърт на шампионата - в два мача (Стара Загора и Варна) реферите ограбили Литекс, в един (Севлиево) играчите оплескали работата, само веднъж (срещу Славия в Ловеч) вината била лично негова - но практически е оправдана със спечелването на полуфинала срещу "Ботев" (Пд) и впоследствие на финала. Йешич стига още по-далече. Той отсича, че грешките в Литекс били допреди той да поеме отбора.

Взаимната любов между треньор и президент увяхва по-бързо от емблематичните люляци. Мио е уволнен. После си намира работа в Румъния, където поема Отопени. В началото на 2013 година се завръща в ЦСКА, но е уволнен през март същата година, след загуба от... Литекс. Ловчанлии обаче днес решиха да го върнат, поверявайки му поста, заеман досега от Златомир Загорчич. 

"А" ГРУПА - ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ