Националът Цветан Генков ще се изправи срещу Литекс в мач от третия квалификационен кръг на Шампионската лига. Нападателят на Висла (Краков) говори пред клубния сайт за двубоя и разкри тайните на българския тим.

“Ще играем на нов стадион. Литекс няма много фенове. За мачовете с добри отбори стадионът се пълни но не очаквам повече от 5000 зрители”, обясни бившият играч на Локо (Сф).

Той направи кратък анализ на състава. “Познавам почти всички играчи. Мога да кажа нещо за всеки един българин в отбора. Голяма част са в Литекс отдавна, така че аз съм се срещал с тях в мачовете от българското първенство. Не познавам само новите играчи, които са чужденци. По-опитните футболисти – Небойша Йеленкович, Светослав Тодоров и Христо Янев са много класни. В Литекс има и много млади играчи. Мисля, че треньорът на Литекс ще пусне срещу Висла именно по-опитните. Любослав Пенев е добър треньор, заслужено изведе отбора до титлата”, разкри Генков.

По повод контролата между двата тима преди месец, в която вкара два гола за успеха с 2:1, националът добави: “Има разлика между контролните и официалните срещи. Този резултат не е толкова важен. Няма нужда изобщо да се връщаме към тази среща. Бих се радвал да вкарам два гола отново. Но това не мога да го обещая".