Юношите младша възраст на Нафтекс (родени 1992 година) загубиха от Литекс с 1:3 в първи 1/4-финален двубой от Републиканското първенство, игран на стадион "Лазур" в Бургас.

Гостите поведоха още в 3-ата минута след попадение на централния нападател Костадин Генков, който се разписа след хубав пробив на бразилеца Диего по десния фланг. Футболистите на старши треньора Мирослав Кралев успяха да изравнят 15 минути по-късно. Автор на попадението стана халфът Мирослав Радев, който проби през отбраната на Литекс и прати топката в мрежата със силен шут с десния крак - 1:1.

Гостите отново поведоха в резултата в 62-ата минута след силен удар от около 30 метра, като в основата на попадението отново бе Диего. Той се справи с няколко футболисти на Нафтекс, преди да асистира за гола на Атанас Димитров. Още в ответната атака младите "шейхове" можеха да стигнат до ново изравняване, но удар с глава на резервата Живко Петков срещна гредата.

Футболистите на Литекс вкараха трети гол в продължението на двубоя, като отново Диего излъга двама защитници на Нафтекс и подаде на останалия сам в наказателното поле Генков, който безпроблемно прати топката в мрежата за 3:1.

Реваншът в Ловеч е на 15 юни (понеделник). Утре от 10:30 на стадион "Лазур" старшата възраст на Нафтекс (родени 1990 година) се изправя срещу ЦСКА в първи 1/4-финален мач от Републиканското първенство. /БЛИЦ

Юноши младша (родени 1992 г.) - 1/4-финали, първи срещи:

 
 
Септември (Сф) - Пирин 2001
 
Спартак (Пд) - Локомотив (Мз) 3:0

* Реваншите са на 15 юни