Нападателят Цветан Генков е завел дело срещу бившия си клуб Локо (Сф) за 30 000 евро. Става въпрос за пари, които той заработил още във времето, когато носеше червено-черната фланелка.

От Локомотив обаче четири години не намерили за нужно да му се издължат, а в последно време изобщо отказвали да комуникират с него и да намерят компромисен вариант за изчистването на сумата.

Още по-парадоксалното е, че покрай продажбата му в Динамо (Москва) през 2007 година в касата на клуба от “Надежда” влязоха 2,25 млн. евро.

Именно заради нежеланието на шефовете в Локо да говорят с него, Генков се е принудил да заведе две дела срещу бившия си отбор. Едното е пред спортния арбитражен съд, а другото – в граждански съд. Очаква се сумата да набъбне след излизането на окончателното решение по казуса, тъй като тогава ще бъдат начислени и лихви за забавянето.

За последно 28-годишният Генков игра за столичните “железничари” през 2010 година, когато бе преотстъпен от Динамо (Москва). От 2011 година роденият в Мездра футболист носи екипа на полския Висла (Краков).