Треньорът на Черно море Стефан Генов заяви, че се намира в патова ситуация покрай неяснотата около мача с Калиакра и наближаващата среща с ЦСКА. "Моряците" трябва да приемат "армейците" в петък на "Тича", а все още не са изиграли гостуването си на Калиакра, което по програма трябваше да се състои вчера. Лошите метеорологични условия в Каварна обаче отмениха двубоя за днес, но теренът е наводнен и най-вероятно срещата отново ще пропадне.

Генов изрази мнение, че хората, организиращи първенството, трябва да гледат прогнозата за времето и при лоши метеорологични условия мачовете да се отлагат предварително. Той даде за пример Англия, където бе отложен цял кръг.

"За наше съжаление пътувахме вчера напразно. Днес не би трябвало да има мач, но отново трябва да пътуваме. Така пропускаме два тренировъчни дни, а в петък имаме много важен мач с ЦСКА. Очевидно беше вчера, че и днес ще е същото... Все пак има съдии - зрели и отговорни хора, както и делегатите. Могат на място да преценят, че ситуацията на другия ден няма да се промени. И с оглед на прогнозите, даже и по-тежко да стане. Защо трябва да се пътува отново, това са нови разходи", заяви пред "Дарик" Стефан Генов.

"В патова ситуация съм. Предвидил съм за днес тренировка, но ако случайно мачът се играе какво да правим. Трябва да направя едно леко разкършване, но този ден е загубен за мен. Вчера също. В неделя имахме лека тонизиращо тренировка. Значи аз целият седмичен цикъл съм го пропуснал и в петък трябва да съм готов за мача с ЦСКА, докато те са имали пълна седмична нормална програма. Трябва, когато има такива лоши метеорологични условия срещите да се отлагат предварително. Не е нужно да пътуват отборите. Това са разходи. А и за домакините, за посрещането на съдиите. Ето в Англия отлагат цял кръг, а ние тук трябва да умуваме. Нещата се очевидни. Хората, които организират първенството трябва да гледат прогнозата за времето", коментира още Стефан Генов.

Той изключи вариант за пропадане на мача с "армейците" - "Няма как да изместим срещата с ЦСКА, защото пък следващия четвъртък трябва да гостуваме в Пловдив на Локомотив."

"Моряците" още вчера са изпратили писмо до Спортно-техническата комисия на БФС с предложение мачът директно да бъде отложен за по-нататък във времето, тъй като още вчера атмосферните условия ясно са показвали, че и днес няма как срещата да се проведе.