Добре познатият у нас Гент може да се окаже новият отбор на Гара Дембеле след края на сезона. Шефовете на белгийския отбор са изпратили оферта за звездата на "сините" на стойност 1,3 милиона евро. Това е станало преди около две седмици, а Георги Иванов и Тодор Батков вече са разговаряли по този въпрос.

Двамата се срещнаха след контролата срещу Славия (1:2), за да обсъдят ситуацията в клуба, а една от темите на разговор е била свързана именно с трансфер на Гара Дембеле.

По всичко личи, че на последния не му се стои много в "Левски", което е разбираемо с оглед на факта, че имаше вариант да играе за отбор като Вердер. На този етап Гент не може да се сравнява с германския тим, но пък и Гара не е същият футболист, който наблюдавахме през есента.

Изглежда обаче, моментната слаба форма на малийския национал не притеснява старши треньора на Гент Франки Дюри, който е голям фен на играта на Дембеле, пише "Тема спорт". Спецът хареса качествата на голмайстора покрай сблъсъците с Левски в Лига Европа.

"Гара е нападател - мечта. Той е любимият ми футболист. Играе прекрасно с двата крака, разполага с всички данни за един централен нападател", бяха думите на Дюри след срещата в София, която "Левски" спечели с 3:2. Второто попадение за "сините" бе дело именно на Дембеле. /БЛИЦ