Треньорът на Лудогорец Георги Дерменджиев говори пред медиите преди заминаването на отбора за подготвителен лагер в Турция. 69-годишният специалист обяви, че защитникът Игор Пластун да бъде продаден е решението за това взето много преди неговото завръщане на работа в клуба.

„Всички играчи са на линия. Нямаме проблеми преди заминаването. Аз се надявам подготовката да мине ползотворно. Важно е да бъдем добре подготвени. Още по-важно е да няма контузии. В Турция всички ще бъдат на линия. Още на пресконференцията Караманджуков каза, че има много спекулации. За румънския вратар също е спекулация“, заяви Дерменджиев.

„От съперниците в Турция съм доволен. Знаете, че предпочитам силни противници, за да премерим сили и да видим докъде сме стигнали. Антон Недялков ще дойде директно в Турция. За нас е по-добре, че започваме с мач за Суперкупата. След това имаме мач със Сервет и ще имаме поне един официален мач изигран“, допълни треньорът на Лудогорец.

„Аз не мога да кажа нищо по въпроса за Игор Пластун. Много преди да дойда е взето решението. Към мен Текпетей не се е обърнал с това, че иска трансфер. Разговарял съм с него. Наистина е мотивиран да направи подготовка и да се чувства добре през втория полусезон. Доминик Янков винаги съм го харесвал и има качества. Имам специални разговори с него. Трябва да оправи отношението си в тренировъчния процес“, завърши Георги Дерменджиев.