Предстоящият мач на Черно море срещу Дунав в петък ще бъде под №300 за капитана на Георги Илиев с фланелката на „моряците“ в елита, пише официалният сайт на клуба.

При гостуването на варненци срещу Ботев (Пловдив) Илиев изигра своя мач №299 за Черно море. Така той се нареди на четвърто място по изиграни мачове в елитния ни футбол с екипа на „моряците“.

Първи е Тодор Марев с 422 мача, следван от Стефан Богомилов с 352 и Димитър Боснов с 343.

Любопитното е, че ако Георги Илиев отбележи гол срещу Дунав във Варна, той ще излезе еднолично на второ място в подреждането на най-добрите реализатори за „моряците“ в елита. Към момента той дели втората позиция с Никола Димитров, с когото имат по 63 попадения. Недостижим лидер в класацията е Стефан Богомилов със 162.

Мачът с Ботев беше под №422 за Георги Илиев в „А“ група и Първа лига. По този начин се изравни с Тодор Марев, който обаче е изиграл тази бройка срещи само за Черно море. Илиев има 67 двубоя за Локомотив (Пловдив) и 57 за ЦСКА. Още 33 мача са му необходими, за да стане №1 в родния елит.

На първо място в ранглистата е Марин Бакалов с 454 мача, следван от Динко Дерменджиев с 447. Виден Апостолов има 444, а четвъртото място се дели от Георги Илиев и Тодор Марев.

ПЪРВА ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019