Капитанът на Черно море Георги Илиев се надява да се завърне на терена през ноември. Опитният играч уточни, че на този етап не може да му бъде направена операция, но лекарите го съветват да не я избягва през декември.

„Имам скъсан мускул, разкъсана вътрешна връзка, скъсана капсула и отлепено парче хрущял на лявото коляно. Заради проблема с капсулата, отока и хематома на този етап операция няма как да се направи. Лекарите обаче ми казаха, че за мен ще е добре, ако се оперирам през декември“, заяви пред "Народно дело" Георги Илиев.

Халфът допълни, че кракът му ще е обездвижен две седмици с шина, а след като я свали, започва раздвижване и физиотерапия.

„Предстои ми един месец възстановяване и ако всичко е нормално и подновя тренировки, ще мога да играя през ноември и декември, а после евентуално ще претърпя хирургическа интервенция“, допълни Илиев.

Както е известно, националът пострада в края на полувремето срещу „Ботев“ в Пловдив, когато отигра топката.

„Веднага усетих болка, дори не разбрах дали някой ме бутна, или сам паднах. След като ми оказаха медицинска помощ, се върнах на терена, но болката още я имаше и бе ясно, че няма да продължа“, каза още Илиев.

При положение, че няма усложнения, 32-годишният полузащитник ще се завърне на терена на 2 ноември срещу ЦСКА във Варна, седмица по-късно при гостуването на Локомотив в Пловдив или срещу Берое на 23 ноември на „Тича“.

"А" ГРУПА - ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ И ЛИСТА НА ГОЛМАЙСТОРИТЕ