ПОТОПЕТЕ СЕ В СВЕТА НА СТАТИСТИКАТА!

Легендарният нападател на “Левски” Георги Иванов-Гонзо заяви, че някой ден може да се завърне на “Герена”. Той напусна клуба в края на миналия сезон, а преди няколко седмици пое за няколко часа Локомотив (Пловдив), но не се разбра със собственика Веселин Марешки.

“С Иво Тонев никога не сме били близки. Приятелските ни отношения се изграждат на доверие. Поддържаме много добри отношения. Всеки знаеше, че може да разчита на другия. Някой ден – да, може да се върна в “Левски”. Но за момента...няма шанс. Аз бях разочарован от доста неща в “Левски” в последните три години – от медии, от хора, които са работили в клуба и са ми били приятели. Това бяха трите най-тежки години на “Герена” от много време. Направил съм много, знам какво съм свършил. Всички, с които съм работил, собственик, директори, футболисти...мога да отида по всяко време, вратите са отворени винаги за мен. С това нещо се гордея”, заяви Георги Иванов в сутрешния блок на ТВ7 с водещ Тити Папазов.

Гонзо коментира и изминалото дерби Локомотив – “Ботев”, като в студиото беше и спортният директор на “канарчетата” Александър Александров-Кривия: “Дори и да не обичаш футбола, няма как да не се запалиш като видиш тези публики (б.р. – коментира шефа на Локомотив Веселин Марешки). Той повече комуникираше по медиите, но не съм огорчен, нормално е двама души да не се разберат. И пак казвам, не ставаше въпрос за пари. Да, отстоявах за едни условия за моите помощници, но имаше и други неща. Ние трябва да сме благодарни на тези хора, които дават пари за спорта в тази криза. Дербито беше хубаво, винаги има заряд. Реферът можеше да не гони защитника на “Ботев”, но не смятам, че е повлиял на резултата. Не бих работил в “Ботев” - не, защото имам против нещо този отбор. Баща ми е играл там, хората сигурно знаят. Израснал съм обаче в Локомотив и привържениците на “Ботев” няма да ме приемат както трябва.”

Георги Иванов похвали националния отбор и свършеното от Любослав Пенев. “Според мен Бербатов не липсва. За да имаш такъв отбор, не може да имаш звезди от неговия ранг. Не може колективът да е подчинен на един футболист или баскетболист. Сега така се получи и в националния отбор. Не че имаме толкова големи футболисти, без да ги обиждам. Но всеки гледа да поправи грешката на другия”, каза Гонзо.

Бившият нападател каза добри думи и за съотборника си от силния отбор на “Левски” Александър Александров: “Дойде от Черно море 77 килограма. Казах му, че няма да го взема с нас на лагер, ако не свали до 72 килограма. След това той дойде точно 71 килограма. Този човек на всяка една тренировка и мач е давал максимума от възможности, които има. Това го прави само човек, който е непримирим. Точно с такива е хубаво да се работи.”/БЛИЦ

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ В "А" ГРУПА

КЛАСИРАНЕТО В "А" ГРУПА